
انفجار در چابهار تعدادی کشته و زخمی برجای گذاشته است
مقامات استان سیستان و بلوچستان تایید کردهاند که در شهر چابهار انفجاری روی داده است. گزارشهای خبری حاکی از آن است که انفجار در ستاد نیروی انتظامی روی داده است. در پی این حادثه، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، خارجیان را به حمایت از این حمله متهم کرده و به بازداشت "افراطگرایانی" که چند سال پیش از امارات متحده عربی به ایران آمده بودند اشاره کرده است.
براساس آخرین گزارشها، این انفجار ناشی از عملیات انتحاری بوده و در نتیجه آن، عامل دو مامور نیروی انتظامی جان خود را از دست داده و عامل حمله انتحاری هم کشته شده است. این حادثه تعدادی زخمی هم داشته است.
روز پنجشنبه، ١٥ آذر (٦ دسامبر) خبرگزاری تسنیم به نقل از محمد هادی مرعشی، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گزارش کرد که یک بمب در نزدیکی یک مقر نیروی انتظامی چابهار منفجر شده و چند زخمی برجای گذاشته است. در گزارشهای بعدی، اسامی یک ستواندوم و یک سرباز وظیفه نیروی انتظامی به عنوان کشته شدگان این حمله منتشر شد. راننده این خودرو نیز در اثر انفجار کشته شده است.
هنوز هیچ گروه یا سازمانی مسئولیت این حمله انتحاری را برعهده نگرفته است.
شبکه خبر رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی در گزارشهای اولیه خود اظهارات رحمدل بامری، سرپرست فرمانداری چابهار را پخش کرد که اظهار داشت این انفجار یک "حمله انتحاری" بوده که در ساعت ۹ و ۵۵ دقیقه صبح پنجشنبه به وقوع پیوسته است. به گفته او، عامل این حمله انتحاری، مواد منفجره را در یک وانت نیسان جاسازی کرده بود و "قصد ورود به مقر فرماندهی انتظامی شهرستان چابهار را داشت که با مقابله نیروهای انتظامی موفق به ورود نشد و در ورودی مقر مواد را منفجر کرد."
وی از زخمی شدن چند نفر خبر داد و گفت که تعدادی زن و کودک هم در میان زخمیها هستند. منابع خبری دیگر نیز شنیده شدن صدای انفجار شدید در یکی از خیابانهای چابهار را گزارش کرد و گفتند که نیروهای امنیتی و امدادی به محل اعزام شدند.
خبرگزاری تسنیم به نقل از رئیس اداره بهداشت و درمان چابهار گفته است که بیست و هفت نفر در این انفجار زخمی شدهاند که حال یکی از آنان وخیم است. وی گفته است تعدادی غیرنظامی از جمله زن و کودک در میان زخمی شدگان هستند.
باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود که "براساس شنیدهها" سرهنگ حیدرعلی کیخواه مقدم، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان چابهار در این انفجار کشته شده اما محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم این خبر را تکذیب کرد.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، در گزارش خود در این زمینه گفته است که پس از انفجار این وانت، "تعدادی از اشرار" به تیراندازی مبادرت کردند اما با شلیک ماموران انتظامی کشته شدند. این خبر از سوی منابع دیگر تایید نشده است.
استان سیستان و بلوچستان در سالهای اخیر شاهد ناآرامی و خشونت بوده و موارد متعددی از درگیری بین افراد مسلح با ماموران دولتی، گروگانگیری ماموران، بمبگذاری و حمله به مراکز نظامی و انتظامی و همچنین، بازداشت، حبس و اعدام افرادی به اتهام ارتباط با این حوادث منتشر شده است. برخی از بخشهای این استان مرزی از مناطق توسعهنیافتهتر ایران بوده و با مشکلات وسیع اقتصادی مواجه هستند.
تعدادی از گروههای مخالف جمهوری اسلامی در این استان خود را مدافع حقوق اهالی سنی این استان معرفی کرده و به عملیات مسلحانه علیه ماموران و اماکن دولتی مبادرت کردهاند.
در واکنش به این حادثه، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در توییتر خود وعده داده است که عاملان این حمله مجازات خواهند شد.
وی گفته است: "تروریستهای مورد حمایت خارجی، افراد بیگناه را در چابهار کشتند و زخمی کردند. همانطور که در گذشته هم به صراحت گفتهایم، چنین جنایاتی بیمجازات باقی نخواهد ماند: در سال ۲۰۱۰ سرویسهای امنیتی ما افراطگرایانی را که از امارات میآمدند، ردیابی و بازداشت کردند. حرفم را به خاطر داشته باشید؛ ایران تروریستها و اربابان آنها را به سزای عملشان میرساند."
در جمهوری اسلامی، معمولا کوتاه مدتی پس از هر گونه عملیات خشونت آمیز، مقامات امنیتی از دستگیری، محاکمه و مجازات شدید عاملان خبر میدهند.
تصویری از نزدیکی محل انفجار
تصویر از حوالی محل انفجار
بی بی سی