
ظریف: هر گونه حضور خارجی در خلیج فارس منشا ناامنی است
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران خلیج فارس را "یک شاهراه حیاتی" برای این کشور خوانده و حضور نیروهای غیر منطقهای و خارجی را منشا ناامنی دانسته است.
آقای ظریف در توییترش نوشته خلیج فارس، "اولویت امنیت ملی برای جمهوری اسلامی" است و ایران برای حفظ امنیت خود "تردیدی به راه نخواهد داد."
اظهارات آقای ظریف در واکنش به اخبار و گزارشهایی در مورد احتمال حضور اسرائیل در ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز مطرح شده است.
Persian Gulf is vital lifeline and thus nat'l security priority for Iran, which has long ensured maritime security.
— Javad Zarif (@JZarif) 9. August 2019
Mindful of this reality, any extra-regional presence is by definition source of insecurity - despite propaganda.
Iran won't hesitate to safeguard its security.
پیشتر وزارت امور خارجه ایران در واکنش تندی، چنین حضوری را "تهدیدی آشکار" علیه این کشور خواند و گفت "مقابله با تهدید حضور صهیونیستها در خلیج فارس حق ایران است."
"تهدید آشکار علیه ایران"
سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به احتمال حضور اسرائیل در ائتلاف نظامی آمریکا برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، آن را "تهدیدی آشکار" علیه ایران خوانده است.
عباس موسوی با اشاره به این که اصل این ائتلاف "تنشزا" است، گفت: "مقابله با تهدید حضور صهیونیستها در خلیج فارس حق ایران است."
آقای موسوی گفته است که ایران با شکلگیری این گونه ائتلافها مخالف است و آن را اقدامی" تنش آفرین و فریبکارانه" میداند.
سایت اسرائیل یدیعوت اخرونوت روز سهشنبه ۶ اوت (۱۵ مرداد) در خبری ضمن اشاره به دیدار اخیر یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل با مقامهای ارشد امارات از پیوستن این کشور به ائتلاف آمریکا برای حفاظت از مسیرهای تجاری در خلیج فارس خبر داد.
بنا بر این گزارش آقای کاتس گفته است که اسرائیل در حوزه اطلاعاتی و دیگر زمینهها که آنها را مشخص نکرده، در این ماموریت شراکت دارد.
این سایت همچنین به نقل از وزیر خارجه اسرائیل گفت که "منافع این کشور اقتضا میکند که مانع از حضور ایران در منطقه شود." او همچنین بر گسترش روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس تاکید کرده است.
روز پنج شنبه ۸ اوت (۱۷ مرداد)، سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران هم درباره حضور احتمالی اسرائیل در ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس هشدار داد.
وزیر دفاع ایران حضور نظامی اسرائیل را در آبهای جنوبی ایران "تحریکآمیز" دانسته و افزوده این میتواند "عواقب فاجعه باری" به همراه داشته باشد.
در پی بالا گرفتن تنش در خلیج فارس آمریکا اعلام کرده است که برای تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز یک ائتلاف بینالمللی تشکیل میدهد.
تاکنون بریتانیا پیوستن خود را به این ائتلاف اعلام کرده ولی آلمان و ژاپن از پیوستن به آن خودداری کردهاند.
تنش در خلیج فارس پس از توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق و اقدام متقابل ایران در توقیف یک نفتکش بریتانیایی افزایش یافته است.
پیش از آن به شش کشتی تجاری حمله شد که با وجود متهم شدن ایران به دست داشتن در این حملات، تهران چنین اقدامی را رد کرد.
ایران همچنین یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرده است.
بی بی سی