
مقام بیمارستانی تهران: آینده روشنی نداریم؛ مردم فراموش کردهاند که کرونا وجود دارد
شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان تهران که یکی از مراکز درمان بیماران مبتلا به کرونا است، میگوید "به هیچ وجه آینده روشنی از یک ماه آینده ویروس نداریم، تمام امید ما مثل پیکهای قبلی این است که خود ویروس فروکش کند و این در حالی است که سیستم درمانی کشور شرایط بسیار سختی دارد."
آقای شکوهی به خبرگزاری ایسنا گفت که با افزایش تعداد کلی بیماران، درصد بیماران بدحال هم افزایش یافته و "متاسفانه انگار مردم فراموش کردند که کرونا وجود دارد."
وی همچنین مانند سایر کادر بهداشت و درمان ایران از تعطیلات ۶ روزه تهران انتقاد کرد و دولت را مسئول عدم اجرای "اقدامات مطلوب" دانست و گفت: "این تعطیلی ۶ روزه تهران چه فایدهای داشت؟ این گونه تعطیلیها کمک نمیکند، آمار وحشتناک زیاد است و شرایط بسیار خطرناک است و با توجه به خستگی زیاد کادر درمان نمیتوان با این شیوه کرونا را جمع کرد."
به گفته وی "در بیمارستان ما اصلا تخت خالی نیست. برای پذیرش بیمار از اورژانس به بخش یا باید یک نفر مرخص شود یا اینکه خدای ناکرده یک نفر جان خود را از دست بدهد، که تخت خالی شود."
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت ایران، ۲۸۶ مبتلا به ویروس کرونا در شبانهروز منتهی به روز شنبه، جان خود را از دست داده اند و ۱۹هزار و ۸۴۶ بیمار جدید هم شناسایی شده اند که ۲هزار و ۶۲۰ نفر از آنها بستری شدند.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران در آخرین نوبت حضورش در ستاد ملی مقابله با کرونا با عنوان رئیس جمهور ایران، از تصمیمات اتخاد شده در این ستاد دفاع کرد و گفت نمیتوان مصوبه ای از این ستاد را یافت که به گفته او "مخالف اصول علمی و بیتوجه به تجربه جهانی باشد".
آقای روحانی در این جلسه گفت که ستاد ملی مقابله با کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تا امروز در ۷۸ جلسه هفتگی ۵۳۷ مصوبه داشته و تصمیمات آن با نظر آیت الله علی خامنه ای در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی بوده است.
گروهی از پزشکان و متخصصان مسائل بهداشتی برخی از تصمیم گیری های این ستاد را دیرهنگام و مواردی چون بازگشایی های سریع و اجازه برای برگزاری اجتماعات از جمله مراسم مذهبی همانند دهه اول محرم را اشتباه خواندهاند.
در حال حاضر اغلب شهرهای ایران درگیر موج پنجم ویروس کروناست. وزارت بهداشت ایران گفته ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
حمیدرضا رحیمی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفته است که ۳۰ درصد مبتلایان بستری شده در مشهد کد ملی این شهر را ندارند که به معنی آن است که این افراد در سفر به مشهد به سر می برند و سفرهای غیرضروری باعث شیوع گسترده ویروس شده است.
گزارش ها از مشهد حاکی از آن است که آمار و مرگ و میر در این شهر به ۷۰ نفر در روز رسیده است که رقمی بی سابقه است. در تهران هم مدیران بیمارستان ها درباره خطر کمبود تخت برای بستری کردن افراد هشدار داده اند.
دو روز پیش در نامهای سرگشاده، روسای دانشگاههای علوم پزشکی ایران خطاب به حسن روحانی رئیسجمهور، نوشتهاند که "ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصه ها به حد اشباع نزدیک شده و ادامه این فشار فزاینده، سبب افت شدید عملکرد ایشان خواهد شد" و از "شرایط خطرناک، بی توجهی آشکار نسبت به محدودیت ها و دستورالعمل های بهداشتی و فقدان عزم جدی" شکایت کردهاند.
بی بی سی