معرفى تصويرى فردوسى و شاهنامه در جشن هزارمین سال نگارش شاهنامه، در برلن
کاری از پرفسور ناصر کنعانی
پروفسور كنعانى در اين بزرگداشت از زادگاه فردوسى در توس آغاز نموده، ايران دوران سامانى در قرن دهم ميلادى و حيطۀ گسترش زبان فارسى در خاور نزديك را نشان می دهد و سپس تحقيقات فردوسى شناسان آلمانی، روسی، چكسلواكى، دانماركی و فرانسوی را باز می نماید. او به ترجمه هاى شاهنامه به زبان هاى لاتين، انگليسى، آلمانى، روسى، فرانسوى و ايتاليائى اشاره کرده و حضور فردوسى و شاهنامه او را در ادبيات آلمان، از يوهان ولفگانگ گوته تا هاينريش هاینه، نشان می دهد و سپس از نقش شاهنامه در موسیقی اپرا و باله و سمفونى و نیز فيلم سینمائی سخن می گوید تا در پايان، شاهنامه را در هنرهاى تصویری و پیکره سازی و همچنین در داستان سرائى كميك و بازى هاى كامپيوترى در ايران و جهان بازبينى نماید.
اينگونه معرفى خلاق و هنرمندانه فردوسى و شاهنامه تاکنون بى سابقه بوده است. شما نیز ديگران را به ديدن اين اثر يگانه دعوت كنيد.
در این بخش، مجموعه ای در شصت و یک صفحه قرار داده ایم تا بتوانید این کار ارزنده را ببینید. لطفاً روی تصویر فردوسی کلیک کنید.
خلاصه ای از زندگینامۀ پروفسور کنعانی
پروفسور ناصر کنعانی، متولد تهران، پس از اخذ ديپلم رشتۀ رياضی جهت ادامه تحصيل به خارج از کشور آمد و درجۀ دکترای مهندسی خود را در رشتۀ علوم مواد و فيزيک جامدات و درجۀ فوق دکترا را در زمینۀ الکتروشیمی از دانشگاه صنعتی برلن در آلمان دريافت نمود و سپس در کنار کار در صنعت به تدریس در آن دانشگاه مشغول گردید. پروفسور کنعانی در چند دانشگاه از جملۀ در M.I.T (ماساچوست) و دانشگاه فلوريدا (گینزویل) و دانشگاه زاکریا (ترکیه) به عنوان استاد مدعو به تدریس و تحقیق پرداخته و بیش از٢٠٠ مقالۀ علمی در مجلات معتبر بين المللی منتشر نموده است. تاکنون چند کتاب علمی از جمله:
Electroplating: Basic Principles, Processes and Practice
Electroplating and Electroless Plating of Copper & Its Alloys
The Parthian Battery
Werkstoffkunde für Oberflächentechniker und Galvaniseure
Galvanotechnik: Grundlagen, Verfahren und Praxis einer Schlüsseltechnologie
Chemische Vernicklung: Nickel-Phosphor-Schichten
از او به چاپ رسیده اند.
پرفسور کنعانی با بيش از ۱٥٠ سخنرانی به زبان های فارسی، آلمانی و انگلیسی کوشیده است تا مفاخر علم و ادب و هنر ايران از جمله موسی خوارزمی، زکریای رازی، ابن سينا، فردوسی، خيام و حافظ را در مجامع بين المللی به علاقمندان فرهنگ معرفی نماید. براى آشنائى بيشتر رجوع كنيد به: