رکورد حراج تهران با نقاشی ۱۲ میلیاردی آیدین آغداشلو شکسته شد

رکورد سیزدهمین حراج تهران که به خاطر کرونا به تاخیر افتاده بود، با فروش تابلوی "خاطرات امید" آیدین آغداشلو شکسته شد.

اثر آقای آغداشلو که در بعضی از خبرگزاری‌های ایران از او با نام نقاش "حاشیه‌ساز" یاد شده، ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد.

منظور رسانه‌های ایران از "جنجال" و "حاشیه" اتهام‌های مطرح شده علیه آقای آغداشلو درباره "آزار جنسی" شماری از زنان است. اتهامی که آقای آغداشلو رد می‌کند.

‎‫روزنامه نیویورک تایمز در یک گزارش تحقیقی با ۱۳ زن مصاحبه کرده که گفته‌اند "رفتار آقای آغداشلو به شدت بر زندگی شخصی و حرفه‌ای آنها تاثیر گذاشته و در موردی باعث شده یکی از آنها برای همیشه از عرصه هنر نقاشی خارج شود."

تابلوی "تابستان، زمستان" آقای آغداشلو در حراج قبلی تهران ۸۵۰ میلیون تومان فروخته شده بود.

رکورد قبلی حراج تهران متعلق به تابلویی از سهراب سپهری، نقاش و شاعر معاصر، بود که پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فروخته شد. تابلوهای سهراب از رکوردشکنان حراج تهران بوده و در سال ۱۳۹۶ هم یکی دیگر از کارهای او از تنه درختان سه میلیارد تومان فروش رفت.

از سهراب سپهری در سیزدهمین حراج تهران هم اثری برای فروش بود.

دومین اثر گران حراج تهران تابلوی
دومین اثر گران حراج تهران تابلوی حسین زنده‌رودی بود که از نقاشان به‌نام ایران است

نقاشی‌خط حسین زنده‌رودی که تاریخ خلق آن ۱۳۵۴ است دومین اثر پرفروشی بود که ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شد.

حسین زنده‌رودی از بنیانگذاران مکتب سقاخانه و پیشگامان شیوه نقاشی‌خط در ایران است.

این تابلو در سال ۲۰۱۶ هم در حراج بونامز لندن ارائه شده است. این تابلوی حسین زنده‌رودی در کنار تابلوی محمد احصایی بالاترین برآورد قیمت را در میان آثار این دوره حراج سیزدهم داشت.

نقاشی خط بدون عنوان محمد احصایی نزدیک شش میلیارد تومان فروخته شد
نقاشی‌خط بدون عنوان محمد احصایی ۵ میلیارد و ۹۰۰ تومان فروخته شد

گرا‌ن‌ترین اثر بعدی تابلوی نقاشی‌خط بدون عنوان محمد احصایی از مجموعه "نجوای عشق" بود که با قیمت پایه ۵ میلیارد تومان ارائه شد و ۹۰۰ میلیون تومان بیشتر، یعنی ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان فروخته شد.

بیشتر آثاری که برای فروش به حراج تهران آمده بود با تفاوت اندکی بالا یا پایین‌تر از قیمت پایه فروخته شد و تنها اثر آیدین آغداشلو بود که تقریبا ۱۰ برابر قیمت پایه فروخته شد.

گردش مالی این دور حراج تهران ۸۸ میلیارد تومان بود.

تابلو پرویز کلانتری که یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان فروخته شد
تابلو پرویز کلانتری که یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان فروخته شد

رقم‌های بالای فروش آثار هنری در حراج تهران در سال‌های گذشته که با چرخش مالی رایج در عرصه هنرهای تجسمی ایران همخوانی ندارد، باعث تعجب بسیاری است.

حضور هرساله چهره‌های مشهور و ثروتمندان بدون نام در حراج تهران به گفته مینا جهانشاهی، منتقد هنری، با واکنش‌های متضادی روبرو بوده و شائبه‌ "فساد مالی و گردش غیر شفاف در اقتصاد هنر" را مطرح کرده است.

علیرضا سمیع‌آذر، از برگزارکنندگان برنامه پیش از حراج دهم اتهام "پول‌شویی" را رد کرده و گفته بود "رقم‌هایی که در حراج تهران مبادله می‌شود به هیچ وجه قابل مقایسه با ارقام پولشویی نیست."

 

 

 

 

 

 

بی بی سی

چاپ ایمیل

تماس با البرزنیوز

payam

لطفن برای فرستادن پیام، پیشنهاد و نظر خود برای البرز نیوز از این بخش استفاده نمایید.