
اتهامات جنسی باعث شد تا صلحبانان کنگو جمهوری آفریقای مرکزی را ترک کنند
سازمان ملل متحد میگوید که جمهوری دموکراتیک کنگو پس از ادعاها درباره سوءاستفاده جنسی، بیش از ۶۰۰ نیروی خودرا که به عنوان صلحبان در جمهوری آفریقای مرکزی (CAR) مستقر بودند، از آنجا خارج میکند.
سازمان ملل گفته است که در جریان بازبینی و بررسی استقرار نیروهای کنگو "مشکلات سیستماتیک" آشکار شده است.
نیروی حفظ صلح سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی با موارد زیاد اتهام سوءاستفاده جنسی و انواع دیگر بدرفتاری رو به رو بودهاند.
تقریبا ۱۳،۰۰۰ نفر به عنوان بخشی از ماموریت به نام "مینوسکا" در این کشور انجام وظیفه می کنند.
نیروهای فرانسوی نیز به سوءرفتار جنسی در جمهوری آفریقای مرکزی متهم شده اند. اتهامات علیه شش سرباز فرانسوی در اوایل سال جاری لغو شد، با این وجود تحقیقات دیگری همچنان ادامه دارد.
صلحبانان سازمان ملل متحد پس از بروز ناآرامی در جمهوری آفریقای مرکزی در سال ۲۰۱۴ مستقر شدند؛ زمانی که پس از سرنگونی رئیس جمهور وقت توسط شورشیان عمدتا مسلمان که باعث خشم شبه نظامیان مسیحی شد، و اوضاع بحرانی شد.
هزاران نفر در خشونتها کشته شدند و صدها هزار نفر به کشورهای همسایه گریختند.
سازمان ملل متحد گفته است بازنگری اعزام نیرو به کنگو نشان میدهد که "ماهیت و گستردگی اتهامات موجود در مورد آزار و سوءاستفاده جنسی به طور کل به وجود مشکلات سیستامیک در فرماندهی و کنترل (نیروها) اشاره دارد."
سازمان ملل گفته است که نیروی کوچکتری از این نیروها در آنجا باقی خواهد ماند.
با طرح اتهامها درباره سوءاستفاده جنسی توسط صلحبانان سازمان ملل متحد، از جمله سوءاستفاده جنسی کودکان، که همچنان موارد تازه از آنها مطرح میشود، آنتونیو گوتریش، دبیرکل سازمان ملل متحد، وعده داده است که برای مقابله با این مسئله "رویکرد جدید" به کار گرفته خواهد شد.
تامی اولادیپو، خبرنگار مسایل امنیتی بی بی سی میگوید، پیگیری پروندههای جنایی در حیطه اختیارات کشورهایی است که نیرو اعزام کرده اند اما صدور حکم منجر به مجازات ممکن است به سود این کشور ها نباشد چون چنین احکامی به وجهه آنها در ماموریت حفاظت از صلح صدمه میزند.
بی بی سی