اعتراض دیدبان حقوق بشر به صدور حکم زندان برای معترضان به ساقط کردن هواپیمای اوکراینی در ایران

دیدبان حقوق بشر می‌گوید در یک ماه گذشته حداقل ۱۳ نفر در ایران به خاطر اعتراض مسالمت‌آمیز به ساقط کردن هواپیمای مسافربری اوکراین به زندان محکوم شده‌اند.

۱۸ دی ماه امسال ۱۷۶ مسافر هواپیمای مسافربری اوکراین، دقایقی پس از بلند شدن از فرودگاه امام خمینی در تهران پس از هدف قرار گرفتن توسط پدافند سپاه پاسداران جان خود را از دست دادند.

ایران بعد از سه روز انکار، سرانجام اذعان کرد که پدافند سپاه پاسداران "به خاطر خطای انسانی" این هواپیما را هدف قرار داده و سرنگون کرده است.

در پی ساقط شدن این هواپیما، تجمع‌هایی در برخی از دانشگاه‌های ایران برپا شد اما ماموران امنیتی دخالت کردند و شماری از این افراد را بازداشت کردند.

دیدبان حقوق بشر در بیانیه‌ای خواهان آن شده که مقام‌های ایران، این روند را که ناقض حق تجمع مسالمت‌آمیز و اعتراض است، متوقف کنند.

مایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه دید‌بان حقوق بشر، مقام‌های ایران را به فرار از مسئولیت متهم کرده و گفته است آنها با امتناع از ارائه جزییات درباره تحقیق و تفحص در باره این مساله، در محکوم کردن افراد معترض هیچ وقتی تلف نمی‌کنند."

پس از سرنگونی هواپیما، سخنگوی قوه قضاییه از بازداشت افرادی در ارتباط با این پرونده و انجام "تحقیقات مفصل" خبر داد اما تا کنون نتیجه تحقیقات یا بازجویی‌ها اعلام نشده است. 

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ماه پیش گفت کشورش به دنبال تحقیقات در این باره است و به محض فراهم شدن شرایط این تحقیقات را دنبال خواهد کرد.

جعبه سیاه هواپیما در اختیار ایران است و این کشور می‌گوید شیوع ویروس کرونا باعث شده که روند خواندن جعبه سیاه هواپیما به تعویق بیفتد.

 

 

 

 

بی بی سی

چاپ ایمیل

تماس با البرزنیوز

payam

لطفن برای فرستادن پیام، پیشنهاد و نظر خود برای البرز نیوز از این بخش استفاده نمایید.