آژانس بین المللی انرژی اتمی: در محل وقوع حادثه در سایت نطنز مواد هسته‌ای نبود

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه ۱۳ تیرماه در بیانیه‌ای اعلام کرد به هنگام حادثه در سایت نطنز بازرسان این نهاد در این محل حضور نداشتند و محل وقوع این حادثه حاوی مواد هسته‌ای نیست.

بخشی از تاسیسات هسته‌ای ایران بامداد پنج‌شنبه ۱۲ تیر ماه دچار سانحه شد. شورای عالی امنیت ملی ایران هم می‌گوید که علت حادثه در تاسیسات هسته‌ای نطنز مشخص شده است، اما به دلیل «ملاحظات امنیتی» فعلا دراین‌باره اطلاع‌رسانی نمی‌شود.

در بیانیه آژانس آمده است، ایران موضوع آتش سوزی در یک ساختمان در تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نطنز در بامداد پنجشنبه را به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داده است.

این بیانیه همچنین می‌گوید ایران به آژانس اطلاع داده است كه آتش سوزی به سرعت خاموش شده و هیچ ماده هسته ای یا مواد رادیواکتیوی در ساختمان وجود نداشته است.

آژانس بین الملل اضافه کرده است: ایران می‌گوید دلیل این حادثه مشخص نیست و می‌افزود که هیچ کس در ( این سانحه) مجروح نشده یا آلودگی رادیواکتیوی روی نداده است.

در ادامه این بیانیه آمده است، تاسیسات نطنز تحت پادمان‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی، از جمله راستی‌آزمایی‌ها و نظارت‌های مرتبط با توافق برنامه جامع مشترک (توافق هسته ای با ایران) قرار دارد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌گوید، بازرسان این نهاد بامداد پنجشنبه در تاسیسات نطنز حضور نداشتند و «تایید» کرده است که تاسیسات محل وقوع حادثه حاوی مواد هسته‌ای نیست.

در این بیانیه همچنین آمده است، آژانس با مقام‌های ذیربط ایران در تماس است تا اطمینان حاصل کند که (این حادثه) بر فعالیت‌های راستی‌آزمایی پادمانی تاثیری نخواهد داشت و انتظار می‌رود این فعالیت‌ها مانند گذشته ادامه یابند. بازرسان آژانس به طور منظم در نطنز حضور دارند.

تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز مساحتی بالغ بر ۱۰۰ هزار متر مربع دارد و در عمق هشت متری زمین ساخته شده است. این سایت اصلی‌ترین مرکز غنی‌سازی اورانیوم در ایران است و زیر نظر بازرسان آژانس انرژی اتمی قرار دارد.

روز گذشته،‌ ساعتی پس از وقوع این اتفاق،‌ بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت این «حادثه» در یک «سوله در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز» رخ داده و «تلفات جانی» نداشته است.

آقای کمالوندی همچنین گفت این سایت «فاقد مواد هسته‌ای و آلودگی» بود و «شایعاتی» که درباره «مسئله آلودگی» مطرح شده، «به هیچ وجه صحت ندارد».

در همین حال ساعتی پس از این حادثه، روز ۱۲ تیرماه یک یادداشت در خبرگزاری دولت،‌ ایرنا و دو خبرگزاری ایسنا و ایلنا منتشر شد که به ارزیابی واکنش حکومت ایران در قبال این رخداد پرداخته است.

در این یادداشت که لحنی رسمی دارد با اشاره به خبرهای مربوط به نطنز آمده است که اگر «نشانه‌هایی از عبور» آمریکا و اسرائیل «از خطوط قرمز» مشاهده شود، باید در «راهبرد مواجهه و مقابله با وضعیت جدید» تجدید نظر اساسی شود.

منبع: آژانس و رادیو فردا

 

 

 

 

 

رادیوفردا

چاپ ایمیل

تماس با البرزنیوز

payam

لطفن برای فرستادن پیام، پیشنهاد و نظر خود برای البرز نیوز از این بخش استفاده نمایید.