
اعلام موجودیت ائتلاف "همبستگی برای آزادی و برابری در ایران"
ده جریان سیاسی، از جمله نیروهایی با پایگاه اجتماعی در کردستان ائتلافی به نام "همبستگی برای آزادی و برابری در ايران" تشکیل دادند. این ائتلاف میگوید هدفش "سرنگونی جمهوری اسلامی و برقراری فدرالیسم در ایران" است. مصاحبه با رئوف کعبی یکی از اعضای این ائتلاف.
روز شنبه ۴ اسفند (۲۳ فوریه) ده حزب و سازمان سیاسی در نشستی در شهر هانوفر آلمان آغاز فعالیت خود را در ائتلافی به نام "همبستگی برای آزادی و برابری در ايران" اعلام کردند. هدف این ائتلاف "سرنگونی جمهوری اسلامی و برقراری جمهوری مبتنی بر دمکراسی، آزادی، برابری حقوقی شهروندان و جدایی دین از دولت" اعلام شده است.
این گروهها عبارتند از اتحاد دمکراتيک آذربايجان – بيرليک، جنبش جمهوريخوهان دموکرات و لائيک ايران، حزب تضامن دمکراتيک اهواز، حزب دمکرات کردستان ايران، حزب دمکرات کردستان، حزب کومهله کردستان ايران، حزب مردم بلوچستان، سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران، شورای موقت سوسياليستهای چپ ايران، کومهله زحمتکشان کردستان
.
رئوف کعبی، از اعضای "همبستگی برای آزادی و برابری در ایران"
در بیانیه اعلام موجودیت این ائتلاف به مجموعهعواملی اشاره شده که به باور نویسندگان آن "جمهوری اسلامی را ناتوانتر از همیشه در سراشیب فروپاشی قرار داده است". این عوامل "تعميق بحرانهای چندگانه"، "تشديد تنش و تخاصم در مناسبات منطقهای وبينالمللى" و تحریمها هستند.
تاکید بر فدرالیسم و حقوق اقلیتها و اقوام
بیانیه بر مطالبات گوناگونی تاکید کرده است؛ "جمهوریت، دمکراسی، جدائی دین و دولت و فدرالیسمى که تأمين حقوق برابر ملی - دموکراتیک ملیتها و اقوام ساکن ایران" باشد. این گروهها پیش از اعلام موجودیت در یک سازمان واحد سند تفاهمی میان خود امضا کردهاند که در آن بر "تمرکززدایی از نظام سیاسی ایران" تاکید شده است.
این ائتلاف میگوید که تشکیل "همبستگی برای آزادی و برابری در ايران" را "گامی مفيد و ضروری در جهت اتحاد گسترده نيروها و جريانات جمهوريخواه دموکرات ايران" میداند و دست همکاری به سوی آنها دراز میکند.
دویچه وله فارسی برای آشنایی بیشتر با اهداف این ائتلاف با رئوف کعبی از اعضای ائتلاف "همبستگی برای آزادی و برابری در ايران" مصاحبه کرده است.
در این نشست احزاب قومی شرکت پررنگی داشتند
ما در این مصاحبه از آقای کعبی پرسیدیم که برنامه آنها برای سرنگونی جمهوری اسلامی چیست؟ بخصوص که در این ائتلاف گروههایی مانند حزب دمکرات کردستان و کومله حضور دارند که از پایگاه اجتماعی قابل توجهی در کردستان ایران برخوردارند؟
این ائتلاف چگونه میخواهد اعتراضها در داخل ایران را سمت و سو دهد و چرا شرکتکنندگان در این ائتلاف تصور میکنند که ائتلاف آنها میتواند قدمی فراتر از سایر اتحادها و ائتلافهای تاکنونی بردارد؟
بسیاری جریانهای سیاسی در ایران فدرالیسم در ایران را مساوی با از بین رفتن یکپارچگی و تمامیت ارضی کشور میدانند و به شدت با آن مخالفند. این ائتلاف چه توضیحی برای گنجاندن این بند در اسناد سازمانی خود دارد و یک ایران فدرال به نظر آنها چگونه میتواند اداره شود؟
دویچه وله