دور تازه اعتصاب در هفت‌تپه؛ '۴۰ کارگر معترض به کرونا مبتلا شدند'
دور تازه اعتراض‌ها در کارخانه نیشکر هفت‌تپه در حالی وارد هفدهمین روز خود شده که کارگران از افزایش آمار کرونا در میان کارگران این مجموعه ابراز نگرانی کرده‌اند.

کارگران به نگرفتن سه ماه دستمزد، تمدید نشدن دفترچه‌های تامین اجتماعی و بلاتکلیفی وضعیت شغلی معترض‌ هستند. آنها همچنین خواهان بازگشت کارگران اخراجی از جمله اسماعیل بخشی و محمد خنفر هستند.

یکی از کارگران هفت تپه به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته آمار مبتلایان به کرونا در این مجموعه بالا رفته است و در حال حاضر حدود ۴۰ نفر از کارگران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و در قرنطینه به سر می‌برند.

او می‌گوید "در حالی روزهای میانی تیر ماه را در دمای بالای ۵۰ درجه در مجتمع نیشکر هفت‌تپه پشت سر می‌گذاریم که جدا از مطالبات معوقه؛ شیوع بیماری کرونا جان کارگرانی را که برای وصول مطالباتشان مقابل ساختمان نهادهای مختلف تجمع می‌کنند، به خطر انداخته است".

همزمان امید اسدبیگی مدیرعامل این کارخانه که به اخلال در نظام اقتصادی ایران متهم است، گفته "حساب‌های مالی شرکت مسدود شده است".

مدیرعامل این کارخانه در عین حال با رد یکی از ادعاها گفته "کارگران این مجموعه مدعی‌اند سه ماه حقوق نگرفته‌اند اما در واقع یک ماه حقوق آنها به تاخیر افتاده و این تاخیر تازه وارد دومین ماه خود شده است".

سامر تمیمی، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش اما با تایید اظهارات کارگران می‌گوید "آخرین حقوق پرداختی به کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مربوط به اسفندماه سال گذشته است".

وزارت تعاون: دفترچه‌های بیمه کارگران هفت تپه تمدید می‌شود

نیشکر هفت تپه نزدیک شش هزار کارگر رسمی و قراردادی و فصلی دارد؛ کارگران سه ماه است که حقوق نگرفته‌اند
نیشکر هفت تپه نزدیک شش هزار کارگر رسمی و قراردادی و فصلی دارد؛ کارگران سه ماه است که حقوق نگرفته‌اند

همزمان در تحولی تازه و پس از دو هفته و نیم اعتراض کارگران، رییس اداره کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش اعلام کرد دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی کارگران هفت تپه با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز چهارشنبه تمدید می‌شود.

او گفته تلاش مجموعه مدیریت شهرستان شوش از جمله شخص فرماندار و نماینده شوش در مجلس، پرداخت مطالبات و حقوق ماه‌های گذشته کارگران این شرکت است.

منابع رسمی می‌گویند این مجموعه سه هزار و ۳۸۰ نفر نیروی کار رسمی و قراردادی و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کارگر فصلی دارد.

اعتراضات دنباله‌دار
کارگران این کارخانه می‌گویند از سال ۱۳۹۴ تا کنون بیش از ۱۰۰ بار اعتصاب کرده اند. در این سال‌ها این شرکت به عرصه مقاومت در برابر واگذاری مالکیت دولتی به بخش خصوصی تبدیل شد.

کارگران از "تعویق دستمزدها، سو‌ءمدیریت و ابهام در قراردادهای کار با کارگران پیمانی، قراردادی و روزمزدی" ناراضی بودند.

بازگرداندن شرکت به بخش دولتی و مدیریت شورایی از جمله خواست‌های کارگران در سال‌های اخیر بود. لغو خصوصی‌سازی زمین‌ها و حق برخورداری از یک تشکل کارگری از دیگر مطالبات کارگران بود.

پاییز دو سال پیش هم کارگران نیشکر هفت تپه، به دنبال عدم پرداخت پنج ماه حقوق خود اعتصاب‌هایی را آغاز کردند که به شوش و اهواز کشید. این تجمع‌ها سر انجام با دخالت نیروهای امنیتی و بازداشت ده‌ها تن از کارگران و فعالان کارگری به پایان رسید.

با وجود بازداشت شماری از کارگران و سرکوب اعتراض‌ها، کارگران این کارخانه در سال ۱۳۹۸ نیز بارها دست به اعتراض و اعتصاب زدند.

'واگذاری زیر قیمت و مدیریت جوان '

در سال ۱۳۹۴ بود که هفت تپه ورشکسته اعلام شد. در همان سال این مجموعه عظیم اقتصادی در یک مزایده به بخش خصوصی واگذار شد. قیمت تعیین شده برای این شرکت ۲۸۶ میلیارد تومان بود که در مزایده تنها شش میلیارد آن نقد پرداخت شد.

واگذاری شرکت هفت‌تپه که زمانی یکی از بزرگترین واحد‌های کشت و صنعت نیشکر در خاورمیانه بود، با ابهام‌هایی همراه شد.

در آن زمان راضی نوری، نماینده وقت شوش و دانیال از واگذاری این شرکت به دو جوان ۲۸ ساله و ۳۱ ساله و صلاحیت آنان انتقاد کرده بود.

در حال حاضر قوه قضائیه به اتهام اخلال در نظام اقتصادی ایران در حال رسیدگی به پرونده امید اسدبیگی است. اما او این اتهام‌ها را امروز پرونده سازی و فضاسازی خوانده و گفته "درست نیست با یک تولیدکننده و صنعتگر همانند یک دلال خیابانی برخورد شود".

او کیفرخواست دادستانی را در جهت "تخریب ذهن مردم" دانست.

 

 

 

بی بی سی

چاپ ایمیل

تماس با البرزنیوز

payam

لطفن برای فرستادن پیام، پیشنهاد و نظر خود برای البرز نیوز از این بخش استفاده نمایید.